Nabucco şi AGRI devin concurente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de transport al gazelor caspice spre Europa care va fi gata primul va fi şi cel câştigător pe termen scurt, pentru că Azerbaidjanul va putea livra gaze doar pentru un singur proiect până în 2020, a declarat ieri, la Bucureşti, Vitaliy Baylarbayov, vicepreşedinte al SOCAR, compania de stat azeră de petrol şi gaze. El s-a referit la proiectele de transport al gazelor AGRI şi Nabucco.

Pe de o parte, AGRI - prin care gazele lichefiate azere vor ajunge în Europa prin Georgia şi România - este la început şi nu are un studiu de fezabilitate. De cealaltă parte, Nabucco, deşi are acest studiu de mai mulţi ani, a fost amânat în mod repetat, iar ultimele termene se referă la punerea sa în funcţiune abia în 2017.

AGRI, gata înaintea Nabucco

„Abia după 2020 putem livra suficient gaz pentru ambele proiecte. South Stream (conducta dezvoltată de Gazprom care ocoleşte Ucraina - n.r.) este o altă opţiune pe care am putea s-o folosim", a declarat oficialul SOCAR.Vicepreşedintele SOCAR a mai spus că, în opinia sa, proiectul AGRI poate fi gata peste cinci ani, deci înaintea conductei Nabucco.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite