Nabucco se lungeşte, se scumpeşte şi se amână din nou cu un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul conductei Nabucco, prin care gazul din Orientul Mijlociu va fi adus către consumatorii europeni, va costa mai mult de 7,9 miliarde de euro, aşa cum se estima până acum, a declarat directorul general al consorţiului care dezvoltă proiectul, Reinhart Mitschek, citat de AFP.

Potrivit acestuia, la traseul actual se va mai adăuga o conductă suplimentară, pentru alimentarea cu gaze din Irak.

„Aceasta va adăuga încă 550 de kilometri, deci întreaga conductă Nabucco va avea 3.900 de kilometri", a arătat Mitschek. Tot el a adăugat că această schimbare va duce la o întâziere a termenului de finalizare a proiectului.

Ne revedem în 2015

„Conducta nu va putea fi funcţională mai devreme de finele anului 2015", a mai spus oficialul Nabucco, deşi până acum ultimul termen era sfârşitul anului 2014.

Conducta ar fi urmat să plece din Turcia, ţară care va găzdui aproape jumătate din traseu, să traverseze apoi Bulgaria, România şi Ungaria, urmând să se oprească în Austria la Baumgarten, un centru important de gaze din Europa.

Dacă aceste planuri se modifică, punctul de pornire a conductei va fi Irakul.

România este reprezentantă în consorţiul Nabucco de Transgaz. Ceilalţi acţionari sunt Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), Mol (Ungaria), OMV (Austria) şi RWE (Germania).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite