Nabucco a început să caute furnizori de componente pentru construcţia conductei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consorţiul Nabucco Gas Pipeline International a lansat în această săptămână procesul de precalificare pentru procurarea de componente necesare pentru construcţia conductei, valoarea acestui pachet fiind de 3,5 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al consorţiului care dezvoltă proiectul Nabucco.

Data scadentă de participare pentru companii în faza de precalificare este 17 mai.

„Componentele speciale, precum conductele şi valvele, stau la baza construcţiei conductei şi reprezintă o parte considerabilă din costurile totale ale investiţiei. Precalificarea va identifica companiile capabile şi stă la baza unui proces de achiziţie de succes", a declarat Reinhard Mitschek, managing director al Nabucco.

Procesul de precalificare va oferi consorţiului Nabucco oportunitatea de a evalua atent piaţa furnizorilor la nivel global. Interesul manifestat de potenţialii furnizori a fost semnificativ în permanenţă.

După finalizarea precalificării, Nabucco intenţionează să lanseze licitaţia propriu-zisă. "Precalificarea pentru componentele speciale reprezintă un pas substanţial în vederea demarării construcţiei la sfârşitul lui 2011", a mai spus Mitschek.

Componentele speciale din acest pachet, care include conducte, valve şi coturi, trebuie comandate în avans pentru a se integra în graficul construcţiei. Specificaţiile materialelor au fost pregătite în concordanţă cu standardele internaţionale recunoscute de către companiile de inginerie. Procesul de precalificare tehnică va fi derulat de către o entitate independentă.

Pe de altă parte, selectarea traseului conductei pentru prima fază a proiectului a fost finalizată recent. Drepturile de tranzit, procesul de obţinere a avizelor în urma evaluărilor de mediu şi de impact social, precum şi autorizaţiile de construcţie sunt în curs de obţinere. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite