Nabucco a angajat un consultant pentru evaluarea riscurilor legate de muniţiile neexplodate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, din care face parte şi Transgaz, a angajat compania RPS Energy, cu sediul în Marea Britanie, pentru evaluarea riscurilor legate de minele şi muniţiile neexplodate care s-ar putea găsi pe traseul gazoductului.

„Pentru ca Nabucco şi contractorii săi să poată opera în condiţii de siguranţă în toate cele cinci ţări, trebuie derulată o evaluare generală a riscurilor aferente existenţei unor posibile mine terestre şi muniţii neexplodate. Înainte de demararea unui studiu complet sau a unei operaţiuni de asanare, evaluarea iniţială a riscurilor va ajuta Nabucco să determine mărimea şi nivelul problemei", se arată într-un comunicat postat pe website-ul consorţiului.

De asemenea, aceasta va stabili ce zone necesită o atenţie deosebită. Pentru aceste zone, vor fi realizate un studiu complet şi o asanare limitată.

Obiectivul acestui studiu va fi acela de a evalua probabilitatea şi consecinţele întâlnirii unei zone contaminate cu muniţii neexplodate de-a lungul conductei.

Evaluarea va identifica riscurile plauzibile legate de muniţiile neexplodate şi va face recomandările cele mai bune pentru diminuarea acestora. 

Conducta Nabucco va aduce în Europa gaze din zona caspică şi Orientul Mijlociu şi este sprijinită de UE în planurile de reducere a dependenţei faţă de gazele ruseşti.

Gazoductul va traversa Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria şi va avea o capacitate finală de 31 de miliarde de metri cubi. Primele livrări de gaze sunt estimate pentru anul 2017.

România este reprezentată în consorţiul Nabucco de Transgaz..

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite