Motorina scumpă îi scoate pe fermieri în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii ies de astăzi în stradă şi ameninţă că vor bloca drumurile dacă nu se găsesc soluţii pentru reducerea preţului la motorină. Agricultorii vor protesta în 20 de judeţe,

Fermierii ies de astăzi în stradă şi ameninţă că vor bloca drumurile dacă nu se găsesc soluţii pentru reducerea preţului la motorină. Agricultorii vor protesta în 20 de judeţe, inclusiv în Capitală, începând cu ora 11, principala lor revendicare fiind reducerea preţului la motorină cu 50%.

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Niculae susţine că s-a ajuns la această măsură ca urmare a "haosului din agricultură şi a slabei capacităţi de remediere a problemelor din segmentele de activitate".

Agrostar împreună cu Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România susţin că au solicitat elaborarea unui act normativ prin care producătorii agricoli să poată cumpăra motorină mai ieftină cu 50%.

Se poate, dar de la anul

Potrivit legislaţiei comunitare, acciza la motorină folosită în agricultură poate fi redusă de la 274,6 euro pe tonă la 21 de euro. Acest lucru poate fi realizat prin modificarea Codului Fiscal. Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, susţine că a discutat luni cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) despre o nouă reducere a accizei la motorina folosită în agricultură, reducere ce ar putea atinge nivelul maxim permis de Comisia Europeană, de 21 euro pe tonă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite