Morgan Stanley chemată în instanță în legătură cu listarea la bursă a Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala instituție de reglementare a burselor din statul Massachusetts a citat în instanță banca de investiții Morgan Stanley, parte a unei investigații cu privire la niște presupuse scurgeri de informații din partea analiștilor băncii de investiții către clienți cu privire la prognoza veniturilor Facebook, înainte de oferta publică inițială a companiei.

În pofida reducerii prognozei cu privire la creșterea veniturilor Facebook după ce rețeaua socială și-a revizuit prospectele, la scurt timp după aceea, băncile garante, conduse de Morgan Stanley, au crescut nivelul ofertei cu 25% fixând prețul acțiunilor la 38 dolari, maximul noii marje de 34 dolari – 38 dolari.

Acțiunile Facebook își continuă scăderea

Analiștii JPMorgan și Goldman Sachs au prevenit clienții Facebook despre reducerea prognozei de creștere a Facebook în zilele dinaintea ofertei publice inițiale, au declarat persoane familiare cu acest proces pentru publicația financiară „Financial Times”.

Citarea în instanță din partea statului Massachusetts survine după ce acțiunile Facebook au scăzut și mai mult în urma ședinței de marți, ele încheind la 31,18 dolari acțiunea, pe măsură ce examinarea problemelor survenite în timpul listării, inclusiv problemele de soft ale bursei Nasdaq, dar și rolul băncilor garante, s-a intensificat.

Răspunsul Morgan Stanley

Într-un comunicat, Morgan Stanley a răspuns că, în cazul Facebook, a urmat aceeași procedură utilizată în cazul oricărei oferte publice inițiale.

„După ce Facebook a publicat un comunicat S-1 revizuit pe 9 mai, care a oferit îndrumări adiționale față de tendințele pieței, o copie a acestui amendament a fost trimisă tuturor investitorilor instituționali sau particulari Morgan Stanley, fiind, totodată, publicat și în presă, la acea vreme”, se arată în comunicatul Morgan Stanley.

Totodată, banca susține că „drept răspuns la informațiile despre tendințele pe piețe, un număr semnificativ de analiști au redus prognoza cu privire la venituri pentru a reflecta estimările impactului noilor informații. Am ținut cont de aceste revizuiri în stabilirea prețului ofertei publice inițiale”.

Analiștii nu au voie să publice rezultatele cercetării lor în cazul unei companii atunci când băncile lor sunt garante într-un proces de listare, dar pot să aibă contact verbal cu clienții în această perioadă.

Problemele tehnice ale Nasdaq

Președintele  Autorității de Reglementare a Sectorului Financiar, a avertizat, însă, că procesul de comunicare selectivă „ar putea fi examinat mai îndeaproape de instituțiile de reglementare ale sectorului financiar american”.

U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), principala instituție de reglementare la nivel federal, examinează, la rândul ei, felul în care Nasdaq OMX a tratat oferta publică inițială a Facebook, după ce o problemă tehnică a întârziat deschiderea pieței, provocând confuzie în rândul traderilor.

Oficialii SEC vor să verifice dacă Nasdaq știa despre problemele softului pentru oferte publice inițiale înainte de eveniment și dacă au decis să continue oferta publică inițială indiferent de aceste probleme, conform unei persoane familiare cu acest proces, anunță „Financial Times”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite