Moody’s a tăiat ratingul a 15 dintre cele mai mari grupuri financiare americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce cu o lună în urmă le-a pus sub observaţie, agenţia de rating Moody’s a trecut la fapte şi a redus miercuri ratingul a 15 dintre cele mai importante instituţii financiare din Statele Unite. Citigroup şi Bank of America au ajuns la doar două note distanţă de nivelul „junk”, iar Morgan Stanley a scăpat la mustaţă de un downgrade de trei note.

UPDATE 11.00 Niciunul dintre cele 15 ratinguri nu a fost coborât mai mult decât estima Moody's în februarie, când a început evaluarea.
Astfel, Moody's a retrogradat cu câte o treaptă ratingurile HSBC, Bank of America, Royal Bank of Scotland şi Societe Generale, respectiv cu două niveluri Morgan Stanley, UBS, Barclays, BNP Paribas, Royal Bank of Canada, Citigroup, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Credit Agricole, şi Deutsche Bank.

Credit Suisse a fost singura bancă din listă retrogradată cu trei trepte, lovitură surprinzătoare pentru pieţe.
Ratingul Goldman Sachs a ajuns astfel la "A3", cel mai redus nivel din istoria băncii, iar Bank of America şi Citigroup se află în categoria investiţiilor cu caracter speculativ.

UPDATE 02.00 „Toate băncile cărora le-a fost redus ratingul sunt puternic expuse la volatilitatea din pieţe, ceea ce le va provoca pierderi din operaţiunile de pe pieţele de capital” a spus Greg Bauer, specialist în analiza sectorului bancar în cadrul Moody’s, citat de publicaţia New York Times.

Reducerea ratingului cu două note, fapt care se va traduce în creşterea costurilor de finanţare de pe piaţa interbancară pentru respectivele bănci, este o lovitură puternică dată acestora, într-un context deloc favorabil, în care trebuie să facă faţă atât crizei datoriilor suverane din Europa cât şi slăbirii economiei americane.

Între numele aflate pe lista Moody’s se află Morgan Stanley, Citigroup, Bank of America şi Goldman Sachs. Citigroup şi Bank of America au ajuns la doar două note distanţă de nivelul „junk”, iar Morgan Stanley a scăpat la mustaţă de un downgrade de trei note.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite