Moody’s: România este vulnerabilă din cauza expunerii la zona euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a înrăutăţit perspectiva ratingului Baa3 al României pentru datoriile pe termen lung în valută şi lei de la stabilă la negativă, din cauza riscurilor legate de expunerea la zona euro, prin canale comerciale, de investiţii şi financiare.

Agenţia a reconfirmat ratingul României pentru monedă străină şi monedă locală, la Baa3, menţinând astfel calificativul în categoria investment grade, cu risc scăzut pentru investiţii. Mai exact, România este recomandată investitorilor, pe fondul riscului scăzut pe care îl presupune această piaţă.

"Legăturile României cu zona euro prin canale comerciale, de investiţii şi financiare amplifică riscurile la care este expusă economia în următoarele 12-18 luni", explică analiştii Moody’s.

Totodată, având în vedere nivelul relativ ridicat al datoriilor în valută şi obligaţiile anuale semnificative de rambursare a acestora, orice înrăutăţire a condiţiilor din zona euro ar amplifica riscurile legate de balanţa de plăţi şi de sistemul bancar.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite