Montero a cerut insolvenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distribuitorul de produse farmaceutice Montero a cerut la finele săptămânii trecute intrarea în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti pentru a se putea reorganiza şi reuşi să plătească datoriile către creditori, a declarat Radu Tudorache, proprietarul companiei, potrivit agenţiei Mediafax.

"Sunt patru creditori care au cerut în instanţă insolvenţa Montero. Am făcut şi noi o cerere prin care ne solicităm insolvenţa, pentru a ne putea reorganiza judiciar şi câştiga timp astfel încât să ne recuperăm creanţele", a spus Tudorache. Acesta a adăugat că firma Montero, care trebuie să plătească datoriile către cele patru firme care i-au solicitat insolvenţa, are la rândul ei de recuperat creanţe de la alte companii.

Radu Tudorache spunea în 2009, când trei firme ceruseră insolvenţa Montero pe fondul neachitării unor datorii, că întârzierile la plata facturilor sunt frecvente în acea perioadă în piaţa farmaceutică. "Cererea de insolvenţă a devenit sportul naţional preferat pentru recuperarea creanţelor, în România. Ni s-a cerut insolvenţa aşa cum şi noi, la rândul nostru, am cerut insolvenţa altor firme", spunea atunci Tudorache.

El a explicat că întârzierile de plată ale distribuitorilor provin de la clienţi şi se propagă la furnizorii de medicamente. Montero face parte, alături de firma Tamisa, cu acelaşi obiect de activitate, din grupul NewArch Investments, controlat de familia Tudorache. Reprezentanţii grupului au estimau în luna iunie afaceri de circa 200 de milioane de euro pentru întregul an 2009.

Insolvenţa pare să fie "sportul" preferat al companiilor la început de ani. Lipsa lichidităţilor pare să fie cauza majoră a cererilor de insolvenţă, pentru că reorganizarea juduciară a fost declanşată de foarte puţine companii. Arin Stănescu, membru AOAR spune că, la 30 iunie 2009, 31.300 de companii erau deja în insolvenţă, iar dintre acestea numai 450 s-au reorganizat judiciar.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite