Modelul mini de la Opel, un fel de iPod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin asta vor să ne facă să credem cei din conducerea constructorului german. “Modelul de mici dimensiuni va fi un trendsetter în vânzări”, a declarat Alain Visser, director de marketing la Opel.

Oficialul constructorului auto susţine că există cerere tot mai mare pentru modele mai mici decât Opel Corsa, dar “la modă”, precum Mini sau Fiat 500. “Pe plan intern, noi numim acest model iPod pe roti şi exact la acest capitol lucrăm în acest moment”, a declarat Visser într-un interviu, la salonul auto de la Geneva. “Vrem, ca de la stadiu de proiect şi până la maşina efectivă, să treacă cel mult doi ani”, a mai spul Alain Visser.

Declaraţia acestuia vine la scurt timp după ce preşedintele Opel, Nick Reilly afirmase că vor fi intensificate eforturile de a introduce pe piaţă un model sub Opel Corsa. Nick Reilly a declarat, la săptămâna trecută la Geneva, că Opel va investi 11 miliarde de euro în următorii cinci ani “pentru a pune la punct tehnologia de construcţie, dar şi pentru a oferi un portofoliu de produse proaspete şi interesante”. Preşedintele companiei germane a mai spus că 80% din noua linie de modele Opel va ieşi pe piaţă până în 2014.

În acest an, constructorul plănuieşte să lanseze opt modele noi, printre care Meriva, Corsa, Movano şi Astra Sports Tourer. În anul 2011 Opel va lansa şi modelul Ampera, prima maşină complet electrică din istoria sa. Lansarea modelului de mici dimensiuni va fi urmată, în cel mult doi ani, de o versiune electrică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite