Möbius Bau cere anularea licitaţiei pentru extinderea digului de larg din Constanţa şi organizarea unei noi selecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania germană Möbius Bau AG, deţinută în proporţie de 70% de Strabag, unul dintre cele mai mari grupuri europene de construcţii, cere anularea procedurii de atribuire şi organizarea unei noi licitaţii pentru extinderea digului de larg din Constanţa.

„Potrivit investigaţiei noastre interne, ultimele două oferte rămase în cursă - Van Oord şi GSP & Jan de Nul sunt ilegale şi incomplete şi ar fi trebuit excluse de către autoritatea contractantă. Întrucât nu mai există nicio altă ofertă validă în acest moment, considerăm că singura opţiune pentru un proces echitabil acum este să se organizeze o nouă licitaţie, orice întârziere putând rezulta în pierderea finanţării europene de către Portul din Constanţa", a declarat Carsten Koch, managerul grupului Möbius Bau AG.

Iniţial, la licitaţia organizată de Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, pentru selectarea unui constructor care să extindă cu 1.000 de metri digul de larg  din Constanţa, lung de 5.000 de metri în prezent, au fost depuse 11 oferte, variind de la 60 la 120 de milioane de euro.

Compania Möbius a fost declarată câştigătoarea licitaţiei de două ori, însă ceilalţi doi ofertanţi care au rămas în cursă, respectiv Van Oord şi GSP & Jan de Nul, au contestat procesul.

Potrivit oficialilor Möbius Bau, ofertele acestora au aceleaşi carenţe cu cele invocate atunci când au contestat desemnarea Möbius Bau drept câştigător.

Compania germană a fost scoasă din cursă de decizia Curţii de Apel Constanţa, potrivit căreia proiectele prezentate de companie ca dovadă a experienţei nu sunt conforme cu caietul de sarcini.

Möbius Bau a argumentat că o eroare de traducere a determinat cei care au realizat caietul de sarcini să treacă alt cod al lucrării decât cel care trebuia.

Citiţi aici toată povestea legată de eroarea de traducere.

Mai mult, nemţii spun că această instanţă, fiind locală, nu are competenţe asupra unui proces privind infrastructura de interes naţional şi au cerut rejudecarea cauzei la Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite