Mobilierul din pal se scumpeşte cu 5%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Produsele de mobilier realizate din pal brut s-ar putea scumpi cu un procent de până la 5%, pe fondul majorării preţurilor la materia primă cu circa 12% de către liderul din domeniu,

"Produsele de mobilier realizate din pal brut s-ar putea scumpi cu un procent de până la 5%, pe fondul majorării preţurilor la materia primă cu circa 12% de către liderul din domeniu, Cronospan", a declarat, ieri, preşedintele executiv al Asociaţiei producătorilor de mobilă din România, Aurel Rizea. Potrivit acestuia, producţia totală de mobilier a crescut în primul semestru din acest an cu doar 5%, în condiţiile în care creşterea medie din ultimii 4 ani a fost de 20%.
"Producţia internă se cifrează la o valoare de 300 milioane de euro, în timp ce importurile ating în jur de 250 milioane de euro", a declarat Rizea. Exporturile au avansat cu 7,3%, în timp ce importurile au crescut cu 24,3%. România se află, conform statisticilor, pe locul 24 în lume după valoarea exporturilor de mobilă, pe locul 17 ca volum de mobilă produsă şi pe locul 12 din punctul de vedere al balanţei import-export.

Săptămâna viitoare, Bife-Timb 2006
Pentru promovarea industriei de profil, în perioada 6-10 septembrie a.c., în complexul expoziţional Romexpo urmează să aibă loc manifestarea internaţională specializată BIFE-TIMB. La eveniment vor lua parte 510 firme din 77 de ţări. Organizatorii estimează că 50% din produsele care vor fi expuse la acest târg vor fi realizate din lemn masiv.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite