Mitsubishi încetează producţia în singura sa fabrică din Europa Occidentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul japonez de maşini a anunţat că până la finele acestui an va opri producţia de maşini la fabrica sa din olanda, singura sa unitate de producţie din vestul Europei. Motivul îl constituie scăderea vânzărilor în Europa până la o treime din capacitatea de producţie.

Fabrica Netherlands Car (NedCar), care produce modelele Colt şi Outlander, a produs  în anul fiscal trecut mai puţin de 5% din totalul de 1,1 miloane de automobile Mitsubishi. Producţia NedCar scăzut până la 50.000 de automobile pe an, mult sub capacitatea maximă de 200,000 de unităţi, notează Reuters.

Citeste aici cum influenteaza criza europeana economia globala

Compania japoneză se aşteaptă ca cererea pe piaţa Europei Occidentale să rămână în continuare scăzută şi se îndreaptă spre Europa de Est şi către alte state în curs de dezvoltare, pentru care estimările de vânzări sunt în creştere.

În fabrica aflată în prag de a fi închisă lucrează în prezent aproximativ 1.500 de persoane, iar odată cu închiderea acesteia va înceta producţia de Colt în Europa. Reprezentanţi ai Mitshubishi au spus că încă nu există o hotărâre clară în ce priveşte soarta fabricii din Olanda, însă piaţa europeană va fi aprovizionată de fabricile din Japonia şi Thailanda.

Săptămâna trecută, Mitsubishi Motors a contabilizat un profit operaţional în perioada aprilie-decembrie de 38,51 miliarde de yeni (echivalentul a aproape 400 milioane de euro). Dar pe piaţa europeană a înregistrat pierderi operaţionale de 11,4 miliarde de yeni (aproximativ 110 milioane de euro). În perioada 2007-2008, vânzările Mitsubishi în Europa au urcat până la un vârf de 340.000 de automobile de an, însă anul trecut au scăzut la 218,000.

Mitshubishi Motors construieşte o nouă fabrică în Thailanda şi analizează posibilitatea de a creşte producţia în China şi Brazilia, unde cererea se estimează a fi cu mult mai mare decât în statele dezvoltate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite