Mirajul aurului îi atrage şi pe români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul aurului a crescut cu aproape 45% în ultimul an, fiind considerat cel mai sigur activ în perioade dificile ale economiei. Tot mai mulţi români îşi plasează economiile în aur. Piraeus Bank este singura bancă din România care vinde metalul preţios sub formă de lingouri şi de monede.

În timp ce imobilele continuă să se ieftinească, atingând noi minime, iar dobânzile depozitelor bancare au scăzut consistent în ultimul an, fiind acum şi impozitate, aurul se numără printre puţinele alternative de investiţii cu profit sigur.

Mai citeşte şi:

„Bancomatul“ de lingouri

Preţul aurului a crescut cu aproape 45% în ultimul an, Banca Naţională a României cotând metalul la 128,7021 lei/gram.

Creşteri-record

În contextul economic actual, când cele mai multe active au înregistrat corecţii severe, aurul, considerat cel mai sigur plasament pe timp de criză, continuă să câştige teren. Pe pieţele internaţionale, uncia de aur a ajuns la 1.209 dolari, la finele lunii trecute atingând un nivel-record de 1.248 de dolari. Analiştii internaţionali consideră că metalul preţios va continua să se scumpească în următoarea perioadă pe fondul temerilor privind capacitatea economiei globale de a-şi reveni în acest an.

Lingou de la bancă

Pe piaţa românească, Piraeus Bank este singura bancă comercială ce vinde aur în format fizic, atât lingouri, cât şi monede. Banca vindea vineri gramul de aur cu 161 de lei sub formă de lingouri şi cu 1.290 de lei monedele de puritate 22 de carate. Piraeus Bank oferă posibilitatea răscumpărării metalului preţios dacă acesta a fost păstrat în tezaurul băncii. Şi BCR cumpără aurul românilor, un gram de aur fiind răscumpărat de instituţia de credit cu 93,8 lei.

Românii au înţeles potenţialul acestui tip de investiţie şi peste 1.000 de persoane fizice şi firme au cumpărat din toamnă aur de la ghişeul Piraeus Bank. Mai mult, în perioada 1 mai - 15 iunie, banca a vândut o cantitate de aur egală cu cea din precedentele şapte luni de când oferta este disponibilă, astfel că a ajuns la un total de aproximativ 100 de kilograme sub formă de lingouri şi 1.000 de monede, în valoare de peste trei milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite