Ministrul Turismului: Nu prea ai unde să te distrezi pe litoralul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care merg în vacanţă pe litoralul românesc nu au unde să se distreze, iar în afară de stat la soare, nu au ce face, pentru că nu există agrement, a declarat astăzi Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Problema noastră este agrementul şi, în general, ce are de făcut un turist pe litoral. Dacă ar avea cu ce să-şi ocupe timpul liber, cu altceva decât soare şi plajă, cred că ar fi foarte bine şi turiștii ar fi foarte mulțumiţi. Ar trebui făcute circuite culturale, plimbări cu vaporaşe, orice alte atracţii și posibilităţi de agrement cu care şi-a putea ocupa timpul liber", a spus Petrescu, citat de Mediafax.

El a adăugar că dacă plouă, în România un turist nu are prea multe posibilităţi să îşi ocupe timpul respectiv.

"Nu prea ai unde să te distrezi pe litoralul României, nu prea ai unde să îţi petreci timpul liber pe care nu doreşti să îl petreci pe plajă. Se pot fae multe lucruri fără prea mulţi bani, totul e să fii creativ şi să-i oferi turistului ceea ce îşi doreşte", a continuat Petrescu.

Acesta recunoaşte că, şi când a fost chiar el ultima dată în concediu pe litoralul românesc, vara trecută, la Neptun, nu s-a distrat din cauza lipsei alternativelor de agrement. Ministrul a adăugat că tarifele percepute de hotelierii autohtoni sunt „destul de mari“.

"Am fost şi eu în Bulgaria şi nu mi s-a părut chiar paradis. Bineînţeles că probabil românii merg acolo pentru că sunt preţurile mai mici. De ce sunt preţurile mai mici? Probabil pentru că hotelurile sunt operate de o altă natură decât la noi. Tarifele de la noi sunt destul de mari, dar ministerul nu le poate influenţa în niciun fel", a afirmat el.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite