Ministrul Finanţelor se întâlneşte cu şeful FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, se va întâlni joi, începând cu ora 16.00, cu şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks.

Miercuri, reprezentanţii misiunii de evaluare a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au deschis săptămâna negocierilor cu autorităţile române pentru următoarea tranşă de împrumut.

În prima zi a misiunii de evaluare în România, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, s-a întâlnit cu reprezentanţii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Discuţiile tehnice au vizat evaluarea stadiului de îndeplinire a condiţionalităţilor şi a măsurilor agreate în cadrul programului de asistenţă financiară externă pe care România l-a încheiat cu aceste instituţii, precum şi strategia de finanţare pe termen mediu.

Totodată, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan-Nelu Botiş,  a discutat cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene despre Legea pensiilor şi Legea salarizării unitare, aflată încă în faza simulărilor şi a discuţiilor cu partenerii sociali.

Jeffrey Franks s-a întâlnit ieri şi cu reprezentanţii Băncii Centrale.

Discuţiile de ieri au avut loc în contextul în care Parlamentul a aprobat scăderea TVA pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor până la 2000 de lei.

Şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a declarat înainte de întâlnirea de la BNR că FMI a agreat cu autorităţile române forma bugetului pe anul viitor, iar acesta trebuie să asigure ajustările necesare.

Cea de-a şasea misiune a Fondului Monetar Internaţional de evaluare a performanţelor economice ale României în conformitate cu prevederile Acordului Stand-By şi ale Scrisorii Suplimentare de Intenţie se desfăşoară, la Bucureşti, în perioda 20 octombrie -1 noiembrie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite