Ministrul Finanţelor: Rectificarea bugetului nu va fi negativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectificarea bugetară pe 2011, ale cărei coordonate urmează să fie stabilite în şedinţa de Guvern de miercuri, nu va fi una negativă şi va viza o alocare a unor resurse către Sănătate pentru plata arieratelor din unele economii la anumite ministere, a declarat Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor.

"Nu este vorba despre o rectificare negativă, este vorba de o alocare de sume pentru sănătate şi plata arieratelor din economii de la unele ministere, şi principalul minister care are economii, mai ales din dobânzi este Ministerul Finanţelor", a precizat Ialomiţianu.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat că la rectificarea bugetului pe 2011 de la Ministerul Muncii se vor disponibiliza fondurile neutilizate de la bugetul de şomaj şi economiile făcute în urma verificărilor la asistenţa socială, arătând că toate datele vor fi definitivate miercuri.

"La rectificarea bugetului, probabil de la Ministerul Muncii se vor disponibiliza fondurile neutilizate de la bugetul de şomaj, deoarece acolo sunt fonduri care nu au fost utilizate, şi economiile care au fost făcute prin verificările făcute la asistenţă socială. Cu singuranţă există şi acolo o rezervă şi vor fi disponibilizate fondurile", a precizat Sulfina Barbu în legătură cu rectificarea bugetară.

Premierul Emil Boc a anunţat, duminică seară, după întâlnirea liderilor PDL de la Vila Lac, că va avea loc o rectificare bugetară, coordonatele acesteia urmând a fi stabilite miercuri în Guvern, el menţionând că vor fi alocări pentru sănătate şi investiţii.

Întrebat dacă se va opera o rectificare bugetară până la finele acestei luni, Boc a răspuns: "Da, va fi o rectificare bugetară, coordonatele ei vor fi stabilite în şedinţa de Guvern de miercuri. Cert este că vor fi alocate resurse financiare pentru sănătate, dar şi pentru investiţii".


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite