UPDATE Ministrul Comunicaţiilor: În doi ani toate sistemele administraţiei vor fi interconectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat astăzi că în maximum doi ani toate sistemele instituţiilor publice vor fi interconectate.

"Unul din obiectivele strategiei ministerului este reprezentarea României în mediul virtual", a precizat ministrul.

Anterior, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, spusese că o problemă majoră a sistemului este faptul că, din cele 3.300 de autorităţi publice, doar 1.680 aveau şi site-uri.

Vreme a dat şi un exemplu: "Exista mulţi angajaţi ai primăriilor din ţară care au certificate ECDL, însă nu stiu sa deschidă un calculator", a arătat el.

"interoperabilitate presupune conectarea tuturor instituţiilor publice. Le vom forţa să foloseasca acelaşi sistem", a adăugat ministrul.

El a precizat că în acest sistem ar trebui să se găsească de la hotărâri de guvern la hotărâri ale CSAT, tot ce presupune interoperabilitatea între instituţii

Audit la minister

"Deşi există continuitate politică, am demarat un audit la minister. În 2-3 săptămâni vom afla şi rezultatul", a spus Vreme.

În ceea ce priveşte eventualele disponibilizări din minister şi din instituţiile subordonate, secretarul de stat Iosif Moldovan a arătat că acestea nu au fost încă operate.

Anterior, fostul ministru, Gabriel Sandu, a anunţat că urmează să fie disponibilizate 800 de persoane din cadrul Radiocom.

Instituţia are în vedere unificarea sistemelor de comunicaţii ale Teletrans, CFR şi ale Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru educaţie şi Cercetare (RoEduNet).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite