Ministrul Finanțelor: Bugetarii vor lua prima tranșă de măriri salariale la sfârșitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârștiul acestei luni va avea loc o rectificare bugetară și va fi acordată prima tranșă de măriri salariale ale bugetarilor de 8%, după ce misiunea FMI va veni pe 24 iulie și va derula o nouă evaluare, a declarat , miercuri, în cadrul unei conferințe de presă Florin Georgescu, ministrul Finanţelor.

"Rectificarea bugetară va avea loc la sfârşitul acestei luni, după ce vom discuta cu reprezentanţii FMI. Astăzi a avut loc o primă rundă de analize a rectificării bugetare şi vă pot spune că toţi vor suplimentări, iar ele pot fi satisfăcute într-o anumită manieră", a afirmat ministrul Finanţelor.

Florin Georgescu a mai zis că la sfârşitul acestei luni va mai fi aplicată şi prima tranşă de măriri salariale ale bugetarilor de 8%, urmând ca în decembrie să fie aplicată cea de-a doua tranşă. "S-au alocat banii în vederea majorării salariilor prin lege, la nivelul din iunie 2012, următoarea etapă fiind stabilită în decembrie, urmând ca banii să fie primiți de către bugetari în luna ianuarie 2013", a subliniat Georgescu.

El a mai spus că ceea ce s-a negociat în runda de discuții de la începutul lunii mai a fost un deficit admisibil de 2,2%. "Aceasta a creat spațiu pentru majorarea salariilor cât și pentru mici ajustări și redistribuiri în unele ministere", a completat ministrul Finanțelor.

Georgescu susține că ministerul s-a încadrat în totalul cheltuielilor de personal, ceea ce s-a realizat la jumătatea acestui an, deci din punct de vedere financiar la sectorul public s-au respectat acești parametri. "Pe următoarele șase luni se asigură cel puțin aceeași medie lunară de sume care s-au cheltuit și la nivelul primelor cinci luni. La unele instituții, procentul este chiar mai mare", a completat Georgescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite