Ministrul Economiei: Am eliminat preţul fix din contractele cu "băieţii deştepţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, a spus că în cele 10 zile de mandat a reuşit să facă ce nu s-a făcut în zece ani, şi anume scoaterea preţului fix din contractele cu "băieţii deştepţi" şi aplicarea anumitor ajustări în conducerea Hidroelectrica.

"Ştim foarte bine că aceste contracte au stat în atenţia dumneavoastră timp de mai bine de 10 ani. Şi ştim că sistemul energetic a fost supus unui asalt sistematic de capturare a profiturilor de către aceşti băieţi deştepti. Cele mai pregnante au fost aceste contracte încheiate de Hidroelectrica. Profiturile înregistrate de acestea erau foarte mari.Ce nu s-a reuşit în 10 ani am reuşit în 10 zile. După primele 10 zile de mandat am reuşit să eliminăm preţul fix din aceste contracte şi să avem preţuri la nivelul pieţei concurenţiale", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Daniel Chiţoiu.

Ministrul Economiei a mai spus că în perioada de 10 zile a făcut o serie de ajustări şi în conducerea Hidroelectrica, inclusiv în Consiliul de Administraţie. Noul Consiliul de Administraţie a constituit o nouă echipă de negociere.

Daniel Chiţoiu a afirmat că de asemenea, un alt succes este că Fondul Proprietatea a revenit în echipa de negociere, a participat şi semnat documentele prealabile de negociere. "Vreau să vă spun că alte detalii tehnice nu pot să vă dau, negocierile sunt în derulare, urmează alte etape, astfel încât să avem încheiate aceste negocieri până la sfârşitul lunii mai", a mai spus ministrul Economiei.

"Şi celelate echipe de negociere au obţinut unele creşteri de preţuri, dar interesul nostru era şi vânzarea pe piaţa concurenţială. Pierderile înregistrate în aceşti 10 ani puteau să fie beneficii ale Hidrolectrica, nu trebuia să se mai împrumute şi să ia dobânzi", a mai spus Chiţoiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite