Ministrul Comunicaţiilor: Peste 1.000 de oameni vor fi concediaţi de la Poşta Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul timp au început să se ia decizii majore în cazul redresării situaşie Poştei Române. După numirea unui nou director general în cadrul companie şi după demararea unei anchete de către Corpul de Control al premierului, acum este anunţat un plan urgent de restructurare care implică disponibilizarea a 1.068 de oameni.

"Varianta prezentată vineri în Consiliul de Administratie înseamnă aprobarea noii organigrame, destitutirea şi trecerea în somaj a 2 din 3 directori, adica în loc de 150 de directori vor rămane cel mult o treime. Sunt circa 1.068 de persoane care vor fi disponibilizate şi care provin din aparatul TESA, neesenţial, şi care în general e format din persoane angajate de maxim 3 ani care nu au nici competenţele necesare şi pentru care li s-au creat şi posturi sau birouri ca să poată să-şi justifice angajarea. Un lucru cu totul surprinzător, dacă tot au fost angajaţi foarte recent, s-au dus şi la maximul grilei de salarizare, adică unul care lucrează de un an are salariul mai mare decât unul care lucrează de 30 de ani", a precizat Dan Nica,Ministrul Comunicatiilor, în cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.

Dan Nica a subliniat faptul că situaţia Poştei Române este una foarte gravă având în vedere că există datorii foarte mari- 103 milioane de lei o amendă acordată de Consiliul Concurenţei, 110 milioane de lei datorii către bugetul de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite