Ministerul de Finanţe: Salariile angajaţilor din instituţie sunt pe ultimul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile angajaţilor din Ministerul Finanţelor Publice se clasează pe ultimul loc în sistemul bugetar, a transmis miercuri instituţia. Ministrul Ialomiţianu spune că a făcut demersuri pentru alinierea lor la celelalte venituri din instituţiile bugetare.

Până în luna iulie 2010, salariul unui angajat al Ministerului Finanţelor Publice era compus din salariul de bază plus stimulente, care, conform legii, se acordau în funcţie de reultatele fiecărui angajat. În timp, stimulentele au devenit parte a venitului fiecărui angajat.

„Cunoscând situaţia dificilă a angajaţilor, în urma cu aproximativ o lună, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a făcut demersuri ca prin Legea de aprobare a modificărilor Ordonanţei Guvernului nr.1/2010 salarizarea personalului ministerului Finanţelor Publice să se ridice la nivelul salarizării din celelalte instituţii bugetare", se arată într-un comunicat al insituţiei.

În acest moment, proiectul de modificare este în plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi supus votului final. Actul normativ îşi va produce efectele imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.

„De altfel, ministrul Gheorghe Ialomiţianu a comunicat demersurile făcute tuturor participanţilor la protest şi a răspuns tuturor întrebărilor care i-au fost adresate. Mai mult, a desemnat o echipă din conducerea ministerului pentru a continua discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor", mai precizează documentul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite