Fondul Proprietatea dă dividende de 0,81 lei pe acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 20 august, Ministerul Finanţelor deţinea 52% din acţiunile Fondului Proprietatea. Astăzi, însă, statul mai deţine doar 49,01%, au anunţat membrii prezidiului Adunării Generale a Fondului.

UPDATE: Fondul Proprietatea dă dividende de 0,81 lei pe acţiune

Cei 207 acţionari întruniţi în adunarea generală au adoptat proiectul de hotărâre prin care se vor acorda dividende în valoare de 0,816 lei per acţiune. Plata va începe la 11 octombrie 2010, iar ca dată de referinţă a fost stabilită ziua de 27 septembrie 2010. Altfel spus, spre exemplu, cine va avea 1.000 de acţiuni la Fondul Proprietatea în 27 septembrie, va primi, în 11 octombrie, 81,6 lei. Reamintim că majoritatea acţionarilor deţin titluri de ordinul sutelor de mii, astfel că vor încasa câteva zeci de mii de lei. Per total, valoarea dividendelor pentru cele 14,6 miliarde de acţiuni se ridică la 1,168 miliarde de lei.

UPDATE: Fondul va fi listat la două burse

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat şi punctul trei din ordinea de zi a şedinţei de astăzi, respectiv listarea Fondului pe piaţa de capital. Mai exact Fondul va fi listat pe o bursă românească şi pe una internaţională, potrivit actului aprobat cu 99,9% din voturi.

UPDATE Noul act constitutiv al Fondului Proprietatea a fost adoptat, iar Franklin Templeton este administrator. Cei 207 acţionari prezenţi la Adunarea Generală de astăzi, reprezentând 70,36% din totalul voturilor, au adoptat atât noul act constitutiv, cât şi numirea administratorului propus, Franklin Templeton, în proporţie de peste 99%, reprezentând aproximativ nouă miliarde de acţiuni din cele 14,6 miliarde de acţiuni ale Fondului.

Adunarea a început la ora 12:20, cu o mică întârziere faţă de ora stabilită. Până în acest moment a fost ales secretarul tehnic al şedinţei, în persoana lui Dan Paul, acţionar al Fondului si preşedintele Asociaţiei Brokerilor. În cuvântul său, Dan Paul a atenţionat membrii prezidiului că Fondul Proprietatea are "o structură paralelă de conducere, care nu e prevăzută în legea societăţilor comerciale".

La prezidiu se află Ionuţ Popescu, preşedintele Fondului, secundat de reprezentanţii la vârf ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În acest moment, acţionarii dezbat primul punct în ordinea de zi- noul act constitutiv al Fondului Proprietatea.

Va continua

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite