Ministerul Economiei a demarat procedura de privatizare a Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Romaniei a demarat procedurile pentru privatizarea combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, care va fi lansată în prima jumătate a anului viitor, a anunţat Ministerul Economiei.

"Conform proiectului de scrisoare de intenţie întocmit în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului României şi reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, urmează ca în prima jumatate a anului 2012 să fie lansata privatizarea societăţii comerciale Oltchim SA Râmnicu-Vâlcea", se arată într-un comunicat al ministerului.

În acest sens, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie va proceda, în cursul anului 2011, la achiziţia serviciilor de consultanţă pentru privatizarea Oltchim.

La finele lunii octombrie 2010, Karoly Borbely, secretar de stat în Ministerul Economiei, declara că două fonduri străine de investiţii, dintre care unul american, sunt interesate să preia acţiuni la Oltchim.

Întrebat dacă fondurile de investiţii sunt interesate să preia participaţia majoritară la combinatul petrochimic, oficialul a arătat că discuţiile sunt incipiente, dar "interesul statului este să vândă pachetul majoritar".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite