Ministerul Economiei: Companiile private din energie pun presiuni suplimentare pe preţul plătit de populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile energetice de stat au tendinţa să nu pună presiuni suplimentare pentru preţul plătit de populaţie, tendinţă pe care nu o găsim şi la companiile private din acest sector, a declarat astăzi Alexandru Săndulescu, director general în cadrul Ministerul Economiei.

Săndulescu a făcut această declaraţie în contextul în care profitul companiilor din energie este limitat de preţul reglementat. „Companiile au încercat să crească profitul scăzând costurile", a spus el.

Oficialul Ministerului Economiei a amintit că, odată cu liberalizarea pieţelor de energie şi gaze, preţurile pentru populaţie vor creşte foarte mult. „Rămâne să vedem care vor fi consumatorii vulnerabili, iar restul vor plăti preţul pieţei", a completat Săndulescu.

El a subliniat şi alte cauze pentru care preţul va creşte. „Să nu mai pomenim de nota de plată pentru promovarea regenerabilelor", a mai spus oficialul ministerial.

În urmă cu o săptămână, Frank Hajdinjak, preşedintele Asociaţiei Companiilor de Utilităţi şi Energie (ACUE) a declarat că preţurile la electricitate şi la gaze ar trebui majorate cu două cifre până la finele acestui an şi în prima parte a anului viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite