Ministerul Dezvoltării Regionale a virat prime de stat de nouă milioane de lei clienţilor băncilor pentru locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul a virat în urmă cu două zile întâia tranşă din prima aferentă sumelor economisite în 2010 de clienţii celor două bănci pentru locuinţe, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe, a declarat Eugen Dicones Curteanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Valoarea primei tranşe se ridică la nouă milioane de lei şi reprezintă 12% din totalul primei de stat aferente economiilor constituite în anul precedent, respectiv 81 de milioane de lei. Sumele economisite în 2010 de clienţii băncilor pentru locuinţe se ridică la aproximativ 325 de milioane de lei.

„Vestea bună este că prima tranşă, spre deosebire de anul trecut când au existat întârzieri din cauza condiţiilor nefavorabile determinate de criză, am reuşit să facem plata într-un timp rezonabil, în urmă cu două zile.Vor mai fi cel puţin două tranşe pentru a fi virată întreaga primă, vom vedea după rectificarea bugetară“, a spus Eugen Dicones Curteanu.

Valoarea primelor virate anul trecut de stat în contul clienţilor băncilor pentru locuinţe pentru economiile constituite în 2009 a fost de 60 de milioane de lei.

Prima de stat este de 25%, maximum echivalentul a 250 de euro, din suma economisită într-un an de clienţii băncilor pentru locuinţe.

Cele două bănci de economisire-creditare în domeniul locativ aveau la finele anului trecut 324.000 de contracte semnate şi o valoare totală a depozitelor de 711 milioane de lei. Pentru sfârşitul acestui an, Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România estimează că valoarea depozitelor va ajunge la un miliard de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite