Ministerul Comunicaţiilor a desemnat firma ce va fi consultată la privatizarea Poştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a desemnat câştigătoare oferta depusă pentru furnizarea de servicii de consultanţă la privatizare Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

Astfel, au fost desemnat consorţiul format din KPMG România şi casa de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii.

"KPMG România şi casa de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii au avut o ofertă mai bună decât cea depusă de PricewaterhouseCoopers (PwC), al doilea ofertant.

Ministerul Comunicaţiilor a transmis, vineri, celor doi ofertanţi, un anunţ privind punctajul obţinut", a declarat vineri surse din Ministerul Comunicaţiilor citate de Mediafax.

Procesul de privatizare a Poştei vizează cederea unui pachet de cel puţin 20% din acţiunile companiei, printr-o majorare de capital, operaţiune asumată în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Consultantul va asigura serviciile necesare punerii în aplicare a prevederilor strategiei de privatizare şi finalizarea tranzacţionării acţiunilor nou-emise către un investitor strategic.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că în perioada următoare conducerea companiei Poşta Română şi cea a operatorului naţional poştal din Belgia se vor întâlni pentru a discuta despre proiectul Guvernului român de atragere a unui investitor străin.

Premierul s-a aflat, luni, într-o vizită oficială la Bruxelles, unde s-a întâlnit şi cu omologul său belgian, Elio Di Rupo, pentru discuţii privind proiectul de colaborare între cele două companii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite