Ministerul Mediului reintroduce taxa de primă înmatriculare de la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului Rovana Plumb a declarat că din toamnă taxa de primă înmatriculare va fi reintrodusă, însă cuantumul acesteia va fi mai redus şi se va calcula în funcţie de tipul de emisii al vehiculului.

"Probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Cu siguranţă, poziţia mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare", a afirmat ministrul Mediului la "The Money Channel".

Ministrul a insistat că taxa este necesară, deoarece banii sunt folosiţi pentru a finanţa proiectele investiţionale verzi.

Rovana Plumb a ţinut să menţioneze însă că taxa se va calcula în funcţie de cât de mult poluează vehiculul, nu de vechimea lui. "În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între maşinile noi şi maşinile second hand, ci pur şi simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii", a mai spus ministrul Mediului.

"Este prematur ca să vă înaintez un anume cuantum, un anume nivel, deoarece se fac anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe şi se corelează efectiv cu veniturile populaţiei şi cu numărul de maşini care intră în ţară într-un an de zile", a arătat ministrul.

Taxa de primă înmatriculare a fost suspendată în luna ianuarie timp de un an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite