Ministerul Dezvoltării vrea să modernizeze litoralul românesc din primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va începe în primăvara anului viitor exproprierile şi demolarea unor construcţii de pe litoral, prima staţiune vizată fiind Eforie Nord, a declarat, ministrul Elena Udrea.

"În această primăvară, vom începe procesul exproprierilor pe litoral, cu staţiunea Eforie Nord, şi vom continua, pe măsură ce vom reuşi să ducem la bun sfârşit exproprierile şi demolările, şi reamenajarea zonei costiere", a spus Udrea într-o conferinţă de presă.

Ea a susţinut că turiştii vor avea parte la vară, cel puţin în Eforie, de un litoral modern, comparabil cu al altor destinaţii "de soare şi plajă".

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Elena Udrea a mai spus că Ministerul Dezvoltării vrea să naţionalizeze hotelurile din staţiunea Vidra.

"Vom finaliza infrastructura de schi în staţiunea Vidra-Voineasa. Este o investiţie pe care am început-o de la zero, într-un peisaj care te face categoric să te gândeşti că nu eşti în România. Este un loc minunat", a spus Udrea.

Elena Udrea a adăugat că speră ca unităţile de cazare din Vidra să fie preluate de stat.

"De prin '77 nu prea s-a mai întâmplat nimic acolo, fiind în administrarea sindicatelor. Efortul nostru este ca prin modificarea legislaţiei să reuşim să aducem înapoi la stat această infrastructură pentru ca, în acelaşi timp cu finalizarea pârtiei de schi, să se reabiliteze şi infrastructura de cazare", a mai spus Udrea.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite