Ministerul Dezvoltării dă 2 milioane de euro pentru a participa la târgurile din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va plăti aproximativ 2 milioane de euro pentru prezenţa la 70 de târguri în acest an, după ce în 2011 a participat la 25 de manifestaţii, pentru care a cheltuit 900.000 de euro, au declarat reprezentanţii instituţiei pentru Mediafax.

"Bugetul prevăzut pentru manifestările expoziţionale interne şi internaţionale este de aproximativ două milioane de euro, care va scădea semnificativ după finalizarea procedurilor legate de achiziţionarea serviciilor de creaţie, proiectare, amenajare şi funcţionare a standului România. Standul România presupune adaptarea caracteristicilor fiecărui tip de stand cu care instituţia va participa la târgurile de turism", au spus reprezentanţii MDRT.

Aceştia au afirmat că România doreşte să se transforme într-o destinaţie turistică semnificativă la nivel global şi, în acest context, pentru o mai bună valorificare a potenţialului turistic, MDRT va fi prezent pe parcursul anului 2012 la un număr mai mare de manifestări expoziţionale comparativ cu anii precedenţi.

"Cu acest prilej vor fi derulate campanii de informare şi promovare care vor susţine brandul şi vor transmite mesaje de promovare către grupurile ţintă. Participarea la un număr mai mare de manifestări, precum şi necesitatea derulării unor acţiuni suplimentare de promovare şi consolidare a brandului turistic, a impus alocarea unui buget mai mare în comparaţie cu 2011", au adăugat reprezentanţii instituţiei.

În acest an, instituţia va fi prezentă, printre altele, la târguri în Austria, Germania, Olanda, Spania, Franţa, Danemarca, SUA, Canada, Marea Britanie, Belgia, Italia, Estonia, Israel, Ungaria, Norvegia, Rusia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite (Dubai), Polonia, Grecia şi Elveţia.

Fondurile alocate pentru manifestările din 2011, dar şi cele pentru acest an, provin în mare parte din fonduri europene.

Printre târgurile la care a participat MDRT în 2011 se numără cele de la Boston, New York, Stuttgart, Munchen, Berlin, Frankfurt şi Varşovia, la care se adaugă o serie de expoziţii în ţară.

Bugetul alocat pentru 2011 pentru aceste activităţi a fost de aproximativ 900.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite