Miliardarul Warren Buffet a ieşit la cumpărături, profitând de preţurile mici de pe bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul de investiţii al miliardarului american Warren Buffet, Berkshire Hathaway Inc, şi-a majorat participaţia la compania de servicii financiare Wells Fargo & Co. (WFC), profitând de declinul acţiunilor listate la bursă, scrie Bloomberg.

Compania lui Buffet a achiziţionat astfel 9,7 milioane de acţiuni la WFC în al doilea trimestru al acestui an, majorându-şi participaţia cu 2,8%, potrivit rapoartelor trimise de Berkshire către bursă. Berkshire şi-a intensificat operaţiunile de cumpărare la data de 8 august, când indicele Standard & Poor's 500 pierdea 6,7 procente, cel mai mare declin din decembrie 2008.

„Îmi place să cumpăr când toată lumea vinde", a declarat Buffet într-un interviu care va fi difuzat la postul de televiziune PBS. „Lunea trecută (8 august - n.r.), am cheltuit pe bursă cumpărând acţiuni mai mult decât în oricare altă zi din acest an", a susţinut magnatul american.

Warren Buffet, în vârstă de 80 de ani, este pe locul al treilea în topul realizat de revista americană Forbes privind cei mai bogaţi oameni ai planetei. El are o avere estimată la 50 de miliarde de dolari.

"Băncile, deşi activează pe o piaţă puternic reglementată, pot fi totuşi foarte profitabile", a mai spus miliardarul.

Potrivit acestuia, cotaţiile WFC au pierdut 12 procente în al doilea trimestru şi încă 11% în ultima lună şi jumătate.

Berkshire a plătit în total 277 de milioane de dolari pentru a-şi majora participaţia la Wells Farago, având un vedere preţul mediu de 28,53 de dolari pe acţiune în al doilea trimestru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite