Miliardarul american Buffet îşi pregăteşte adjuncţii pentru o eventuală retragere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Warren Buffett, cunoscutul investitor, om de afaceri şi filantrop american, care a fost declarat în anul 2009 cel mai bogat om din lume, îşi pregăteşte terenul pentru o eventuală plecare şi încredinţează adjuncţiilor săi din compania Berkshire Hathawaz un portofoliu tot mai mare de administrat.

Ted Weschler şi Todd Combs, foşti manageri de fonduri de hedging angajaţi în ultimii doi ani de Berkshire Hathaway, vor supraveghea operaţiuni de 8 miliarde de dolari pentru compania construită de Buffett pe parcursul a 40 de ani.

Miliardarul american le va oferi celor doi secunzi, Weschler (51 de ani) şi Combs (41 de ani), portofolli egale. Până în prezent, cei doi adjuncţi administrau portofolii de câte 2,75 miliarde de dolari. Portofoliul fiecăruia va creşte la 4 miliarde de dolari.

Buffett a declarat pentru Televiziunea Bloomberg că asociaţii lui, Ted Weschler şi Todd Combs, sunt foarte talentaţi, iar compania este, din punct de vedere managerial, pe o poziţie foarte bună în comparaţie cu anii precedenţi.

Buffet, în vârstă de 81 de ani, a pregătit o nouă generaţie de lideri care să rămână la cârma companiei sale. Investitorul este încrezător în oamenii pe care îi formează şi le-a oferit acestora libertate totală pentru a manageria compania după cum consideră ei ca este mai bine.

Weschler şi Combs au salarii de un milion de dolari pe an, la care se adaugă 10% din echivalentul în bani al marjei cu care portofoliile de active administrate depăşesc performanţele indicelui bursier Standard & Poor's 500. Compensaţia financiară încasată de fiecare dintre cei doi are o componentă bazată pe performanţele celuilalt. Prin această modalitate, Buffett vrea să-i stimuleze pe cei doi să lucreze în echipă.

Buffett trebuie să se asigure că succesorii săi au abilităţile necesare pentru a conduce compania, declara Thomas Russo, unul din partenerii de afaceri ai miliardarului.

Cea mai mare investiţie în Berkshire, de 89,1 miliarde de dolari, este încă supervizată de Buffett, care a acumulat cele mai multe acţiuni în companii precum Wells Fargo, Coca-Cola şi American Express. 

„Consider că aceşti tineri sunt valoroşi, pot adăuga cu uşurinţa un plus valoare investiiţiilor existente deja sau pot găsi unele noi“, declara Peter Rup, şef departament investiţii la New York-based Artemis Wealth Advisors LLC. De asemenea, Buffett declara că, după părăsirea firmei, atribuţiile sale vor fi împărţite.
 


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite