Microsoft renunţă la telefoanele Kin după mai puțin de trei luni de la lansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult-așteptatul telefon de la Microsoft - Kin - s-a dovedit a fi un eșec comercial după cum recunosc analiștii. În aceste condiții, gigantul Microsoft a renunțat la lansarea acestuia în Europa, în toamnă, și va continua să lucreze la sistemul de operare Windows Phone 7, potrivit AFP.

Telefonul celor de la Microsoft a fost lansat în aprilie. El a fost comercializat în Statele Unite în două variante. Telefoanele, denumite Kin One şi Kin Two, sunt proiectate de Microsoft şi fabricate de compania japoneză Sharp. Aparatele sunt comercializate prin intermediul reţelei Verizon Wireless, un parteneriat între Verizon Communications şi Vodafone Group, potrivit Reuters.

Citește și

Microsoft lansează două telefoane destinate tinerilor

Cele două aparate permit conexiunea în timp real la Facebook, MySpace şi Twitter. Telefoanelor au avea ecran tactil, tastatura slide şi cameră foto. Kin One este mai mic pentru a putea fi folosit cu uşurinţă cu o singură mână, în timp ce Kin Two are ecranul mai mare şi o tastatură mai mare şi mai multă memorie. Aparatele încorporează playerul Zune şi au radio FM. Aproape tot conţinutul media al telefoanelor este păstrat pe serverele Microsoft, de unde poate fi accesat prin Internet.

"Microsoft a luat decizia de a se concentra pe lansarea sistemului de operare Windows Phone 7 şi nu va livra Kin în Europa în această toamnă, aşa cum s-a prevăzut. Vom continua să lucrăm în SUA cu operatorul Verizon Wireless pentru vânzarea telefoanelor actuale", se arată într-un comunicat al companiei.

Lansarea Kin nu a avut sens încă de la început, aparatul concurând cu telefoanele bazate pe Windows Phone 7, a declarat Matt Rosoff, analist al organizaţiei Directions On Microsoft. "Chiar şi echipa Kin a fost suprinsă de decizia Microsoft", a spus el, apreciind că telefonul reprezintă un eşec comercial.
Cu telefonul Kin, Microsoft a vrut să ţină pasul cu Google, lansând un aparat cu identitatea companiei în speranţa îmbunătăţirii concurenţei în faţa Apple, producătorul iPhone.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite