Microsoft lansează Kinect, tehnologia controlată cu ajutorul mișcărilor corpului și a vocii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul Microsoft a lansat atacul împotriva consolei Wii, a celor de la Nintendo, și a prezentat tehnologia Kinect pentru consolele Xbox, care va permite controlul jocului video cu ajutorul mișcărilor corpului și a vocii, potrivit Wall Street Journal.

În ceea ce privește detaliile legate de prețul și disponibilitatea acestei noi tehnologicii, acestea ar putea fi prezentate, luni, în conferința de presă a Microsoft din cadrul evenimentului dedicat industriei de jocuri electronice, care va avea loc săptămâna aceasta la San Francisco.

În urmă cu  un an, compania americană a dat publicității primele detalii despre proiectul Natal, rebotezat acum în Kinect. Sâmbătă, Kinect a fost prezentat în cadrul unui spectacol cu artiști ai Circque de Soleil. Principalul adversar al acesteia este consola Wii a Nintendo, însă spre deosebire de aceasta Kinect nu are nevoie de o telecomandă pentru a controla mișcările corpului uman și poate recunoaște chiar voci diferite.


În cinci ani de la lansare, s-au vândut peste 40 de milioane de console Xbox 360 și 23 de milioane de utilizatori folosesc platforma Xbox Live, potrivit Microsoft. În cel mai bun caz, tehnologia Kinect ar putea prelungi durata de utilizare a consolei Xbox cu încă cinci ani și ar putea impulsiona vânzările în scădere a industriei de jocuri video, arată analiștii citati de Reuters. La sfârșitul lui aprilie, vânzările de console și accesoriile pentru jocuri electronice au scăzut cu peste 10%, la 4,7 miliarde de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit firmei NPD Group.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite