Microsoft interesat din nou de preluarea Yahoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft ar putea face o nou ofertă pentru preluarea Yahoo, după încercarea eşuată de achiziţie din 2008, au declarat pentru Reuters surse apropiate discuţiilor.

Cu o valoare de piaţă de 20 miliarde de dolari, Yahoo este "curtată" de numeroşi investitori. Printre cei interesaţi se numără Providende Equity Partners, Hellman & Friedman, Silver Lake Partners şi chiar gigantul chinez de comerţ electronic Alibaba şi fondul rus de investiţii DST Global. Acestora li se alătură din nou şi Microsoft.

Acţiunile Yahoo au crescut cu 10,1% după apariţia informaţiilor, însă au coborât uşor ulterior. Microsoft a închis miercuri la New York în urcare cu 2,2%. Microsoft ar putea căuta un partener pentru preluarea Yahoo, a adăugat una dintre surse, fără a oferi alte detalii.

Nici o decizie nu a fost luată încă, iar lansarea unei oferte formale ar putea fi însă împiedicată de divergenţele din conducerea Microsoft privind oportunitatea prezentată de scoaterea Yahoo la vânzare, a afirmat o sursă oficială din cadrul Microsoft.

Vezi pe forbes.ro ce ofertă a primit Yahoo de la Microsoft

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite