Surpriza Microsoft: compania pregăteşte lansarea unui concurent pentru iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare producător de software din lume pregăteşte astăzi, potrivit Financial Times, lansarea unui concurent puternic pentru noul iPad. Lansarea unui astfel de produs nu este însă lipsită de riscuri, consideră specialiştii. 

Dacă speculaţiile se dovedesc a fi adevărate, lansarea noii tablete Microsoft, care ar putea avea loc astăzi în Los Angeles, va fi cel mai important eveniment din istoria computerelor personale din ultimele trei decenii.

Află pe ce loc se află Bill Gates în topul liderilor din tehnologie

Compania Microsoft este cel mai mare productător de software, dar este foarte cunoscută pentru performanţa pe care a avut-o pe piaţa de hardware. Este de asemenea un producător important de accesorii precum tastaturile sau alte dispozitive de acest tip.

Cu toate acestea însă, încercarea de a concura cu iPod-ul de la Apple prin lansarea playerului Zune s-a dovedit a fi un eşec. La fel s-a întâmplat şi cu jocurile Xbox care au avut serioase probleme de hardware.

“Este un mare risc pentru Microsoft să vândă propriile aparate, cu propriul software. Windows este foarte important pentru companie şi nu pot risca o experienţă eşuată,” a spus Michael Cherry, analist al direcţiei de supraveghere de la Microsoft, citat de Financial Times. 

Află care au fost vânzările noului iPad după lansare

“Lansarea unui aparat Microsoft va demonstra cât de important este software-ul şi va impulsiona alte companii să-şi creeze propriile aparate” a adăugat acesta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite