Microcredite pentru studenţii care vor să intre în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

agricultură. Beneficiarii mai pot utiliza aceşti bani pentru acoperirea cheltuielilor de capital, respectiv achiziţia de echipamente, imobile (clădiri, terenuri), utilaje, ca şi pentru

agricultură. Beneficiarii mai pot utiliza aceşti bani pentru acoperirea cheltuielilor de capital, respectiv achiziţia de echipamente, imobile (clădiri, terenuri), utilaje, ca şi pentru constituirea stocurilor de materii prime şi materiale. Programul are acoperire naţională.
În aceleaşi condiţii de eligibilitate şi domenii acceptate pentru acoperirea cheltuielilor se acordă microcredite în cadrul Proiectului privind dezvoltarea sectorului social, derulat prin intermediul Centrului de Dezvoltare Economică (CDE). În acest caz, mecanismul de finanţare are la bază caracteristicile microcreditării individuale, combinată cu creditarea de grup.
Dobânda se reţine în momentul acordării creditului, fără comisioane suplimentare. În funcţie de durata împrumutului, dobânda va fi: * 3,8% pentru credite acordate pe o perioadă de 3 luni; * 5,8% pentru o perioadă de 6 luni; * 7,8% pentru 9 luni; * 9,5% pentru creditele pe 12 luni. Perioada de rambursare este de maximum 3 ani, în funcţie de specificul activităţii finanţate. Ratele pot fi flexibile, propuse de client şi aprobate de CDE. De asemenea, şi garanţiile cerute sunt flexibile, în funcţie de mărimea creditului solicitat şi de activitatea propusă spre finanţare - garanţii personale, gajuri, ipoteci etc.

Exemplu de utilizare
n Un student sau o persoană aflată în şomaj descoperă că în cartierul unde locuieşte nu s-a înfiinţat încă o frizerie;
n La un calcul minimal, investiţia totală într-o asemenea unitate de prestări servicii ar putea ajunge la cel puţin 9.000 de euro;
n Cu un plan de afaceri bine structurat, persoana în cauză ar putea accesa un credit cu această valoare, de la BCR sau CDE. Garanţia: apartamentul propriu sau alte bunuri acceptate de finanţatori.
Avantajul acestui tip de împrumut este, în primul rând, de natură socială, şomerii având astfel şansa de a-şi pune în valoare calităţile personale şi profesionale într-o întreprindere pe cont propriu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite