Micii dragoni exotici ai Chinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Adevărul Magazin de Duminică" oferă în acest weekend ultimul DVD din seria "Hai-hui prin oraşele lumii", dedicat metropolelor asiatice Megan McCormick explorează două oraşe care au

"Adevărul Magazin de Duminică" oferă în acest weekend ultimul DVD din seria "Hai-hui prin oraşele lumii", dedicat metropolelor asiatice

Megan McCormick explorează două oraşe care au intrat în secolul XXI, fără să se despartă de tradiţiile orientale: Hong Kong şi Taiwan.

Prezentatoarea "Hai-hui" face o călătorie cu un feribot care transportă 100.000 de persoane pe zi şi constată cât de strâns sunt împletite tradiţia şi modernitatea în Hong Kong. Aici, teoriile feng shui dictează modul în care sunt construiţi zgârie-norii, iar unul dintre cele mai populare temple, Wong Kai Fin, este dedicat artei ghicitului.

După o plimbare cu cea mai lungă scară rulantă din lume, Megan ia tramvaiul până la vârful Victoria, de unde are o privelişte fantastică asupra oraşului.

Pe Insula Tap Mum Chau, ea face cumpărături în satul Lin, unde ia o gură de aer proaspăt, şi, pentru o experienţă total diferită, face o vizită de shopping în Zona Economică Specială Shenzhen, unde se găsesc mărfuri ieftine chinezeşti.

O şedinţă matinală de Tai Chi şi o întâlnire cu un cascador legendar hong-konghez sunt urmate de o excursie pe Insula Lantau, unde tronează cea mai mare statuie din bronz amplasată în aer liber a lui Buddha, la mănăstirea Po Lin.

Leacuri din sânge de şarpe

În Taiwan, Megan vizitează Templul Martirilor din capitala Taipei şi noul simbol al oraşului, Taipei 101, cea mai înaltă clădire locuită din lume.

Urmează explorarea pieţei de noapte, unde are de ales între produse din şarpe care au proprietăţi medicinale sau afrodiziace. Călătoria se încheie pe Insula Orhideei, cea mai îndepărtată din Taiwan, locuită de cel mai mic trib indigen, Yami.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite