Metrul pătrat din vilă, la preţ egal cu al celui din bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile imobiliare consemnează un fenomen inedit pe piaţa de profil, mai ales în Capitală: preţul unui metrul pătrat dintr-o vilă a scăzut atât de mult, încât a ajuns la aceeaşi valoare cu a unuia dintr-un bloc.

O casă la curte sau un apartament la bloc este marea dilemă cu care se confrntă acum cumpărătorii din vestul Capitalei, arată administratorii portalului imopedia.ro.

Totodată, specialiştii observă că preţul pe metru pătrat cerut de proprietari a scăzut sub pragul de 1.000 de euro. Valori mai mici de 1.000 de euro/mp întâlnim şi în sudul oraşului.

În ce priveşte casele, surpriză mare în sud: vilele vechi se vând chiar mai ieftin decât apartamentele vechi, în această zonă proprietarii cerând doar 810 euro/mp.

În zona de lux şi în cele (ultra)centrale, lucrurile stau cu totul atltfel. Potrivit impoedia.ro, preţul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele vechi situate în zona de lux a ajuns luna aceasta la valoarea de 2.020 de euro/mp.

Faţă de începutul lui 2009 se observă o scădere a preţurilor din această zonă de 17%, iar comparativ cu jumătatea anului trecut scăderea este de 6%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite