Metrorex cumpără energie fără licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorul de energie Petprod va asigura până în august electricitatea necesară metroului bucureştean, în baza unui contract de 11,6 milioane de lei (fără TVA) încheiat prin negociere directă, fără publicarea unui anunţ, au declarat, pentru „Adevărul“, reprezentanţii Metrorex.

Contractul se va derula în perioada 1 iunie - 31 august 2011 şi vizează livrarea a 44.500 MWh, ceea ce înseamnă 260 de lei pe MWh (fără TVA). Petprod, care are o cotă de 2% pe piaţa concurenţială a furnizării de energie, livrează electricitate către Metrorex din iunie 2010.

Compania de transport planificase achiziţia de energie timp de un an, începând cu 1 iunie, pentru care ar fi plătit 46 de milioane de lei (fără TVA), însă licitaţia care ar fi trebuit să aibă loc la 11 mai a fost anulată din lipsa ofertelor. Astfel că „pentru asigurarea continuităţii alimentării cu energie electrică a metroului a fost organizată o procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, la care au fost invitaţi mai mulţi operatori economici", au precizat oficialii Metrorex. Ei au explicat că legislaţia le permite încheierea unui astfel de contract.

Au fost contactaţi partenerii tradiţionali

„Au fost invitaţi la negociere trei operatori economici cu care Metrorex a încheiat în anii anteriori contracte de furnizare energie electrică, respectiv Enel Energie Muntenia (fosta Electrica Muntenia Sud - n.r.), Alpiq Romindustries (din grupul de firme din jurul Energy Holding - n.r.) şi Petprod", au adăugat cei de la Metrorex. Contactat de „Adevărul", directorul general al Petprod, Jack Cutişteanu, ne-a explicat în ce a constat negocierea: „Am fost invitat de către cei de la Metrorex să le dau o ofertă, ceea ce am şi făcut". Oficialii Metrorex au mai spus că Petprod a păstrat preţul din 2010, la care s-a adăugat taxa de cogenerare şi preţul certificatelor verzi. La data de 4 iulie, Metrorex va organiza o nouă licitaţie pentru achiziţia de energie începând cu 1 septembrie. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite