Metallica grăbeşte concertele din Europa, de teama prăbuşirii euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendara trupă de heavy metal devansează pentru anul viitor turneul programat în Europa pentru 2013, de teamă că fanii nu-şi vor mai putea permite bilete la concertele lor, scrie publicaţia financiară „The Wall Street Journal".

Rockerii de la Metallica şi-au câştigat faima în ultimii 30 de ani cântând despre declin şi moarte în termeni apocaliptici. Acum, ei dorm iepureşte, cu gândul la criza care a pus stăpânire pe zona euro.

Managerul trupei, Cliff Burnstein, se teme de o agravare a problemelor din Europa, în special din ţări precum Franţa sau Germania, unde există o cultură muzicală puternică, iar numărul fanilor prezenţi la concerte este de obicei mare.

O adâncire a problemelor din aceste ţări ar face mult mai dificilă încercarea promoterilor de a vinde bilete.

„În următorii cinci ani, dolarul va fi mai puternic, iar moneda euro mai slabă. Dacă aşa stau lucrurile, vrem să profităm cât mai putem şi să susţinem cât mai multe concerte în Europa acum", a precizat Cliff Burnstein.

Industria muzicală este oricum puternic lovită de criză, pentru că fanii se gândesc acum de două ori dacă îşi permit să plătească biletele la concerte.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite