Meşterii din construcţii revin la muncă şi cer mai mulţi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii din construcţii ies din şomajul tehnic odată cu venirea primăverii. Pe toată durata sezonului rece - o perioadă în care activitatea se reduce la minimum -, patronii au plătit

Muncitorii din construcţii ies din şomajul tehnic odată cu venirea primăverii. Pe toată durata sezonului rece - o perioadă în care activitatea se reduce la minimum -, patronii au plătit salarii mai mici angajaţilor, de cel mult 75% din suma acordată în celelalte luni.
Emilian Ciongaru, secretarul general al Federaţiei Generale a Sindicatelor "Familia" (FGSM) din construcţii şi industria materialelor de construcţii, spune că ofertele de locuri de muncă vor curge începând cu luna aprilie. Cine vrea să finanţeze noi proiecte imobiliare va plăti lunar cel puţin 375 RON pentru fiecare muncitor necalificat de pe şantier, în timp ce onorariul mediu este de aproximativ 885 RON. Costurile pentru angajator ar putea să crească însă din luna iunie a acestui an. Reprezentanţii FGSM se vor aşeza la masa negocierilor cu patronatul de profil. Ei vor solicita o majorare a salariului minim pe ramură până la 450 RON.

Oferte pentru constructori
Persoanele care sunt specializate în construcţii, nu au un loc de muncă sau vor să îl schimbe pe cel actual pot alege una dintre slujbele aflate săptămâna aceasta în banca de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În toată ţara sunt 395 de slujbe disponibile pentru zidari rosari-tencuitori, 138 pentru electricieni de întreţinere şi reparaţii, 24 pentru ingineri instalaţii pentru construcţii, 13 ingineri constructori instalaţii şi 319 pentru tâmplari universali. De asemenea, persoanele specializate în construcţii se pot înscrie în banca de date a Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă. Acţiunea are caracter permanent şi îşi pot depune dosarele pentru un loc de muncă în Spania cei care au diplomă de calificare în următoarele domenii: tâmplar structuri metalice, fierar betonist, dulgher, zidar în construcţii şi electrician înaltă şi medie tensiune. Dosarele se pot depune la sediul Oficiului din strada Valter Mărăcineanu, numerele 1-3, sector 1, Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite