UPDATE Melrose nu va mai achiziţiona 32,5% din cele două perimetre petrolifere deţinute de Sterling în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania canadiană Sterling Resources a retras cererea înaintată Agenţiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM)  în data de 22 mai 2009 cu privire la transferul către Melrose Resources BV a unei cote de participare de 32,5% la perimetrele Pelican şi Midia deţinute de Sterling în zona offshore din România, anunţă Steling într-un comunicat.

"Imposibilitatea obţinerii aprobǎrii transferului a impiedicat continuarea operatiunilor privind descoperirile  Ana şi Doina, precum şi efectuarea  altor activitaţi de explorare si evaluare în perimetrele în cauză. Sterling în momentul de faţă are în vedere sǎ continue în mod activ desfǎşurarea operatiunilor off-shore, de comun acord cu celelalte companii în legătură cu care au fost inaintate cereri de transfer, respectiv PetroVentures Europe BV şi Gas Plus International BV", susţin reprezentanţii companiei canadiene.

Sterling Resources Ltd. este o societate petrolieră internaţională, cotata la bursa în Canada, având sediul social în Calgary, Alberta, detinand active petroliere în Marea Britanie, România şi Franţa. Acţiunile sunt listate şi tranzacţionate la Bursa TSX Venture Exchange sub simbolul "SLG".

Melrose Resources, în consorţiu cu compania Petromar Resources din grupul Upetrom, a câştigat în această vară dreptul de explorare şi producţie în alte două petrimetre petrolifere în Marea Neagră românească, din cele cinci câştigate de România la Haga în 2009.

UPDATE: Compania analizează implicaţiile acestui eveniment neprevăzut asupra planurilor de afaceri, se arată într-un comunicat al Melrose Resources.

După anunţul Sterling, acţiunile Melrose au înregistrat cea mai mare scădere de pe bursa de la Londra. Titlurile au pierdut 16,26% până la 16:00 GMT.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite