Criza i-a scos pe britanici din restaurantele de lux şi i-a dus la McDonald’s

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii mănâncă din ce în ce mai multă mâncare fast-food, după ce bugetele pentru mesele la restaurant au fost grav afectate de criză.

Pentru prima dată, mai mult de jumătate dintre mesele pe care britanicii le iau în afara casei sunt la fast-food.

Recesiunea şi restrângerea veniturilor disponibile a încurajat multe familii să taie din nou cheltuielile de "lux", mai ales pe cele la mesele la restaurant, scrie The Telegraph. Acest lucru a încurajat trecerea pe mâncăruri mai ieftine, în special bugeri şi pui prăjit.

Potrivit NPD, compania care cercetează modul cum britanicii îşi cheltuiesc banii, 5,54 miliarde de vizite în lanţurile de restaurante fast-food în 2011 din totalul de 11 miliarde de mese în afara casei - fie la o cantină, restaurant, pub sau magazin de sandvişuri.

Acest lucru înseamnă că 50,4% din mesele mâncate în afara casei sunt la restaurantele cu servire rapidă, faţă de 47,3% înregistrate în urmă cu doi ani.

"Pentru că mâncarea la fast-food a devenit atât de ieftină, acest lucru a ţinut departe familiile de restaurantele independente sau pub-uri", a spus un expert de la firma de cercetare a pieţei.

De fapt, britanicii au cheltuit din ce în ce mai puţin pe mesele în oraş din ultimii patru ani. Dacă în 2008 cheltuiau 50,8 miliarde de lire, acum cheltuielile au scăzut la 49,2 miliarde.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite