Criza bagă bani în buzunarele McDonald’s: cifra de afaceri a ajuns la un nivel record, de 27 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a anunţat că a ajuns la o cifră de afaceri record de 27 de miliarde de dolari în întreaga lume şi că urmează să deschidă 1.300 de noi puncte de vânzare în acest an.

Compania, care s-a bucurat de un succes uriaş în urma crizei economice, a susţinut că cifra de afaceri a crescut cu 12 procente, la 27 miliarde de dolari, în timp ce veniturile nete au crescut cu 11 procente, până la 5,5 miliarde de dolari, potrivit The Telegraph.

Acesta este al nouălea an consecutiv în care vânzările au crescut, după ce McDonald's a suferit o perioadă din cauza lipsei de încredere spre finele anilor '90.

În SUA vânzările au crescut cu 7,1% în ultimul trimestru şi cu 6% în ultimul an, cel mai ridicat nivel de creştere din 2006.

Restaurantele din Europa au continuat să meargă bine şi au câştigat consumatori din rândul familiilor care preferau pizzeriile ieftine şi din rândul navetiştilor care cumpărau cafea în drum spre serviciu. Vânzările europene au sărit cu 10%, potrivit datelor companiei.

Jim Skinner, director executiv în cadrul McDonald's, a explicat că eforturile companiei s-au axat pe optimizarea meniului, modernizarea în ceea ce priveşte experienţa clientului şi accesibilitatea brandului. De asemenea, el a mai spus că firma urmează să facă investiţii de 2,9 miliarde de dolari, dintre care aproape jumătate în deschiderea a 1.300 de restaurant noi. McDonald's are circa 33.000 de restaurante.

Numai în Marea Britanie, McDonald's va angaja 2.500 de oameni, dintre care 30% vor fi tineri fără experienţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite