Martie lună de coşmar, aprilie incertă pentru SIF-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

când se vor opera majorări de capital în SIF-uri şi dacă se va întruni cvorumul necesar pentru ca AGA de la SIF Transilvania să aprobe acordarea de acţiuni gratuite, în schimbul dividendelor.

când se vor opera majorări de capital în SIF-uri şi dacă se va întruni cvorumul necesar pentru ca AGA de la SIF Transilvania să aprobe acordarea de acţiuni gratuite, în schimbul dividendelor. Cât despre momentul promulgării, de către preşedintele României, a legii prin care se va aproba ordonanţa privind deţinerile la SIF, Plugaru nu crede că vor mai fi corecţii atât de severe ca în 27 martie. Atunci, ordonanţa se aprobase în Camera Deputaţilor, provocând o scădere cu 7,5 până la 11,05% a preţului acţiunilor şi, astfel, pierderi însumând 150 milioane de euro.
Brokerii consideră că, dacă limitarea deţinerii va deveni, într-adevăr, obligatorie (prin promulgarea legii), cei vizaţi se vor folosi de piaţa "deal" pentru a-şi vinde participaţiile.

"Creşterile din aprilie, dacă vor fi, abia vor acoperi pierderile din martie. Oricum, dacă preşedintele ţării va promulga legea de aprobare a ordonanţei privind deţinerile, corecţiile nu vor mai fi atât de severe ca în 27 martie."Marius Plugaru,
preşedinte IEBA Trust

"Reglementarea care urmează să fie promulgată nu e un fapt tocmai pozitiv, pentru că restricţionează accesul la acţiunile SIF, dar cred că piaţa va trece şi acest hop, după care SIF-urile se vor reînscrie pe trendul de creştere al acestui an"
Răzvan Paşol,
preşedinte Intercapital Invest

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite