Mark Mobius: Nu avem o criză globală, foarte multe din argumente sunt inventate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Franklin Templeton Emerging Markets, Mark Mobius, consideră că nu există o criză mondială, iar multe dintre argumentele în favoarea ei sunt inventate, susţinând că există mulţi investitori care ar vrea să vadă UE destrămându-se.

"Nu cred că avem o criză, cred că foarte multe din argumentele privind o criză globală sunt inventate. Este adevărat că ritmul adevărat că ritmul de creştere la nivelul Europei a încetinit, dar este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multă vreme. Sunt îngrijorări cu privire la euro şi cu privire la ce se va întâmpla cu UE, însă nu cred că ne confruntăm cu o criză în sensul unei probleme majore. Cred că există mulţi investitori care ar vrea să vadă UE destrămându-se. Moneda euro va rămâne, şi ca rezultat al dezbaterilor care sunt acum în UE şi al reformelor implementate, Europa va deveni mai puternică, va ieşi o Uniune mai puternică", a afirmat Mobius la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

El crede că argumentele sunt inventate în primul rând de "cei care nu doresc reformă", dar şi de către "cei care nu vor să vadă o monedă euro puternică".

"Trebuie să fim foarte atenţi în tragerea concluziilor şi luarea unor decizii greşite. Este foarte interesant, dacă aţi observat, cursul de schimb al monedei euro prin referinţă cu dolarul şi alte monede nu a devenit mai slab. Ceva se întâmplă, care ne indică faptul că oamenii încă au încredere în euro", a mai spus şeful Franklin Templeton Emerging Markets, cunoscut pe pieţele financiare pentru expertiza referitoare la pieţele emergente, despre care consideră că oferă cele mai bune oportunităţi pentru investitori, potrivit Mediafax.

Franklin Templeton a preluat în septembrie 2010 administrarea Fondului Proprietatea, fond care deţine în prezent participaţii la companii de stat importante precum Hidroelectrica (19,9%), Romgaz (15%), Nuclearelectrica (9,7%), Transgaz (15%) şi Complexul Energetic Oltenia (21,5%), dar şi la companii privatizate precum OMV Petrom (20,1%), Alro (10,2%) sau BRD (3,6%).

În cadrul aceleiaşi emisiuni: Mark Mobius a mai spus:

Este posibil ca cel care a cumpărat Oltchim să nu fie un manager bun

Structura guvernului român este tipică regimului comunist

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite