UPDATE Marius Mateescu a fost numit director general al Transelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Mateescu, directorul de investiţii al Transelectrica, a fost numit de Consiliul de Administraţie al companiei director general al transportatorului naţional de energie.

UPDATE 14.00 Informaţia oferită de sursele citate de "Adevărul", potrivit căreia Marius Mateescu a fost numit director general al Transelectrica, a fost confirmată de companie, într-un raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Consiliul de Administraţie al Transelectrica (TEL) a decis marţi înlocuirea lui Octavian Lohan din funcţia de director general al companiei cu Marius Ion Mateescu, şeful Direcţiei Planificare, Dezvoltare RET şi Accesare Fonduri Europene.

"În baza deciziei Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţă în data de 29 mai, domnului Octavian Lohan îi încetează mandatul privind exercitarea atribuţiilor funcţiei de director general al Transelectrica SA şi îşi reia activitatea în funcţia deţinută anterior în cadrul companiei. Domnul Marius Ion Mateescu va exercita atribuţiile funcţiei de director general al Transelectrica SA până la ocuparea funcţiei de conducere în condiţiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice", se arată într-un raport al companiei, remis Bursei.

Lohan a ocupat anterior funcţia de director general adjunct al companiei.

Marius Mateescu, actualul director de investiţii al Transelectrica, este în cărţi pentru a prelua funcţia de director general al transportatorului naţional de energie, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

Mateescu ar urma să-l înlocuiască în funcţie pe Octavian Lohan, numit director general în luna februarie a acestui an, când ministrul Economiei de la acea vreme, Lucian Bode, l-a revocat pe Horia Hăhăianu, la solicitarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, pentru proasta comunicare în privinţa resurselor de energie disponibile.

Marius Mateescu este director de investiţii al Transelectrica din iunie 2011, iar înainte a mai fost director tehnic la Teletrans (aprilie 2009 – iulie 2011), una dintre filialele Transelectrica, şi a făcut parte din echipa care a dezvoltat reţeaua Connex (Vodafone) în 1997, fiind unul dintre primii 60 de angajaţi ai operatorului. El a luctrat 12 ani pentru operatorul de telefonie, ultima poziţie fiind aceea de manager de reţea pentru regiunea de sud a României.

Mateescu a fost pentru mai mulţi ani mâna dreaptă a lui Hăhăianu. Pe când Horia Hăhăianu era director general al Teletrans, Mateescu ocupa funcţia de director tehnic. Iar la mai puţin o lună după ce Hăhăianu a preluat conducerea Transelectrica, Mateescu a fost numit director de investiţii al companiei.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, una dintre condiţiile lui Mateescu pentru funcţia de director general ar fi menţinerea lui Hăhăianu în companie pe funcţia de inspector general.


Horia Hăhăianu a demisionat vineri din Consiliul de Administraţie al Transelectrica, după ce a fost revocat din funcţia de director general, în februarie, la solicitarea premierului de la acea dată, Mihai Răzvan Ungureanu, în locul acestuia fiind numit provizoriu şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

În CA Hăhăianu avea calitatea de membru.

Administratorii companiei au numit vineri doi administratori provizorii, până la desemnarea noilor administratori de către AGA - Remus Dumitru Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), şi Dumitru Pîrvulescu.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite