Marile companii reduc bugetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul industrial german Siemens va elimina până în toamna anului viitor 4.200 de locuri de muncă la nivel mondial din cadrul diviziei de servicii IT, dintr-un total de 35.000 de posturi, măsura fiind parte a unui program de reorganizare a unităţii.

Reducerea personalului unităţii Siemens IT Solutions and Services va afecta, în principal, Germania, unde 2.000 de locuri de muncă vor fi eliminate.

Grupul intenţionează, totodată, să suplimenteze cu peste 500 de milioane de euro investiţiile pentru divizia IT până în 2012, pe care o va transforma într-o unitate independentă până în octombrie. Siemens IT Solutions and Services a finalizat recent un program de doi ani de diminuare a cheltuielilor în urma căruia personalul a fost redus cu 17.000 de angajaţi.

Şi alte companii importante, precum Royal Dutch Shell a anunţat un program de disponibilizare a 2.000 de angajaţi la nivel global în efortul de a economisi peste un miliard de dolari.

Pentru zona Africa şi America de Sud, Royal Dutch Shell va reduce 15% din capacitatea de rafinare şi din reţeaua de benzinării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite