Marii investitori străini, îngrijoraţi de blocarea deciziilor la Fondul Proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

City of London Investment Management  (CoL), unul dintre cei mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea se declară îngrijorat de faptul că la Tribunalul Bucureşti au fost deschise dosare care urmăresc să blocheze deciziile luate de acţionarii Fondului Proprietatea. CoL spune că incertitudinea născută în urma acestor litigii este cel puţin “neobişnuită” şi cere un cadru legislativ care să protejeze investitorii.

City of London Investment Management  (CoL), companie de administrare de active cu sediul în Londra, care deţine peste 7% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP), spune că acţiunile în justiţie intentate împotriva Fondului şi a administratorilor acestuia de către un grup de acţionari români, blochează deciziile luate în mod legal de acţionarii FP în cadrul Adunărilor Generale. Potrivit CoL, acţiunile în justiţie blochează implementarea unor decizii importante, între care şi plata dividendelor către acţionari, programată să înceapă la data de 29 iunie 2012.

Află de ce Fondul Proprietatea este acţionat în justiţie, şi care sunt declaraţiile CoL pe această temă

În experienţa CoL, incertitudinea care a fost creată pentru acţionarii FP de aceste litigii este extrem de neobişnuită. CoL investeşte pe pieţele emergente globale de peste 20 de ani şi, împreună cu alţi investitori străini, înţelege importanţa unui cadru legislativ robust care să protejeze interesele investitorilor” spun reprezentanţii CoL într-un comunicat transmis presei.

În respectivul comunicat, CoL subliniază faptul că deciziile contestate au primit aprobarea covârşitoare a acţionarilor FP, cei care deţin această companie, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 25 aprilie 2012. De aceea, CoL reiterează sprijinul total pentru Franklin Templeton ca Manager al Fondului şi pentru apărarea sa solidă împotriva acestor acţiuni în justiţie.

Vezi scrisoarea transmisă de CoL către ceilalţi acţionari ai Fondului Proprietatea, la finele lunii martie

CoL mai confirmă faptul că va lua în considerare toate măsurile disponibile pentru protejarea intereselor clienţilor săi, menţionând că orice întârziere a plăţii dividendelor şi a abilităţii FP de a-şi răscumpăra propriile acţiuni poate fi dăunătoare pentru interesele acţionarilor FP.

City of London Investment Management este un grup de investiţii specializat în investiţiile în fonduri pe pieţele emergente încă din 1991. Compania gestionează investiţii de aproximativ 5 miliarde USD în numele clienţilor săi, majoritatea având sediul in Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. CoL este principala subsidiară a City of London Investment Group PLC, companie listată la Bursa din Londra.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite